fbpx
smarthaus-epitesbiologia-ibr-bevizsgalas-variotherm

Építésbiológiai védjegy a Variotherm száraz rendszerei részére

IBR védjegy a Variotherm fűtő- és hűtőmodulok részére: ajánlott termékek építésbiológiai bevizsgálással

 

smarthaus-epitesbiologia-ibr-bevizsgalas-variotherm
Legyen szó új építésről vagy felújításról: a környezetkímélő és az egészségre ártalmatlan építőanyagok minden építtető számára fontosak. Ezt felismerve, a Variotherm bevizsgáltatta száraz rendszerű padló-, fal- és mennyezetszerkezeti rendszereit a Rosenheimi Építésbiológiai Intézettel (IBR).

A vizsgálat eredményeképpen elmondhatjuk, hogy mind a száraz rendszerű fal-, mind a mennyezetfűtés és -hűtés moduljai, valamint a VarioKomp padlófűtés rendszerlemeze megkapta az IBR jóváhagyását.

Az IBR laboratóriumában a következő összetevők és tulajdonságok szempontjából vizsgálták a Variotherm szárazépítési rendszereit:

  • Radioaktív anyagok
  • Biocid anyagok
  • Nehézfémek (pl. ólom, kadmium és higany)
  • Finompor részecskék

A Variotherm száraztechnológiás építőipari termékei gipszrostlapokra épülnek melyek kizárólag újrahasznosított papírszálakból, gipszből valamint vízből állnak, így az építtető egészségére ártalmatlanok. Az alapanyagokat kötőanyagok felhasználása nélkül, nagy nyomáson préselik panelekké, így ezek nemcsak stabilak és szagtalanok, de a környezetünkre is ártalmatlanok maradnak. Szennyezőanyagoktól mentes alapanyagok alkalmazása okán a modulok előnyösek allergiások számára is. Nem gyúlékonyak (A2 építőanyag-osztály) és nedves helyiségekben is alkalmazhatók (pl. fürdőszobában).

smarthaus-variotherm-epitesbiologia

Az IBR védjegyet 30 évvel ezelőtt vezették be. A bevizsgált, védjeggyel rendelkező építőanyagok alkalmazásával elkerülhetjük, hogy az általunk használt épületben bármiféle – az épületszerkezeti elemekre visszavezethető – egészségkárosodást szenvedjünk. A védjegyet olyan építőanyagok kapják, amelyek megfelelnek a Rosenheimi Építésbiológiai Intézet az élővilág és a környezet védelme szempontjából felállított követelményrendszerének. A tanúsítványt kétévente meg kell újítani.

A Variothermről
Az alsó-ausztriai családi vállalkozás környezetkímélő és gazdaságos felületfűtési és -hűtési rendszereket (padló, fal, mennyezet) fejleszt, gyárt és értékesít. A Variotherm egyedi megoldásokat kínál szilárd és száraz épületszerkezetekhez. A Smarthaus szakemberei bármikor szívesen állnak érdeklődőink rendelkezésére tanácsadással, kalkulációk készítésével és rendszerek szállításával.

smarthaus facebook
Az MSZ EN 15232 szabvány – az épületautomatika alapjai

Az MSZ EN 15232 szabvány – az épületautomatika alapjai

Az MSZ EN 15232:2012 négy kategóriára osztja az épületeket és azok paramétereit, majd előre meghatározott mérési és szimulációs adatok felhasználásával szorzótényezőkkel és százalékos súlyozással meghatározza az energiafelhasználást. „A” kategória: (legjobb) Magas...

bővebben

ajánlatkérés | központi telefonszám | +36 30 721-2648