fbpx
smarthaus-blumartn-freeair-100-mukodese

A freeAir 100 decentralizált szellőzőközpont előnyei

freeAir 100 decentralizált, befúvóhálózat nélküli szellőző rendszer

Lakóterünk szellőztetése a mai légtömör építésmódnak és az új, törvényi előírásoknak köszönhetően – valamilyen gépi szellőztetés nélkül – nem lehetséges. Ennek okán számos építési projekten jelennek meg a hővisszanyerő szellőztető berendezések, melyek között különösen népszerűek a külső falba telepített decentralizált szellőztető készülékek.
Ilyen típusú lakótér-szellőzés választásával a drága és körülményesen kialakítható légcsatorna hálózatok kiépítése nagyrészt elkerülhető.

A freeAir 100 szellőzőberendezések gyártója a bluMartin a decentralizált szellőzők egyik vezető gyártója.

Az olyan decentralizált szellőzőrendszer, mint a freeAir 100, lényegesen több előnyt kínál, mint a higiénikusan tökéletes lakótér-szellőzés érdekében végzett légcsere: az észrevehetően jobb levegőminőség magas szintű kényelmet biztosít.

A hővisszanyerős szellőztetés fűtési energiát takarít meg, így aktívan vesz részt a klímavédelemben és pénzt takarít meg a tulajdonosainak. Nyári éjszakákon a kinti hűvös levegővel hatékonyan hűti a lakó- és hálóhelyiségeket. Mindemellett megszűnik az ablaknyitás szükségessége, ha lakóterünket szellőztetni szeretnénk.

Éljünk egészségesebben!

Megfelelő légcsere hiányában helyiségeink levegőjében káros anyagok, penész és kellemetlen szagok jelennek meg. A freeAir szellőzőrendszer segítségével mindez megelőzhető: az általunk belélegzett levegő mindig friss és tiszta marad. A rendszer vezérlése mindig az aktuális igényeknek megfelelően választja meg a szellőzőgép üzemmódját. Az intelligens páratartalom-szabályozás és a hatékony szűrőtechnika igényvezérlésének köszönhetően mindig könnyű a lélegzetvétel.

Folyamatosan magas légminőség
A freeAir szellőzőrendszer egyedi vezérlése érzékelőivel gyűjti a CO2, hőmérséklet és légnedvesség adatokat és a pillanatnyi igényekhez igazítja a készülék üzemelését.

Páratartalom-menedzsment
A freeAir 100 készülék integrált páratartalom és hőmérséklet érzékelői folyamatosan mérik a relatív páratartalmat és a külső és belső hőmérsékleteket, melyből meghatározza az abszolút páratartalmat és beállítja a szellőzést. Megakadályozza a túl száraz és túl nedves levegő kialakulását, segít a penész elleni védelemben.

Védelem a finompor és a pollen ellen
A freeAir 100 szellőzőberendezés alapesetben értékes F5 osztályú finompor-szűrővel rendelkezik, mely alapja az egészséges helyiségklímának és a jó közérzetnek.

Éljünk környezettudatosabban!

A kontrollált lakótér-szellőztetés legnagyobb előnye az ablakon át való szellőztetéssel szemben az, hogy az elhasznált és kidobandó levegő hőtartalma visszanyerhető. A freeAir szellőzőrendszer hővisszanyerési hatásfoka 90% feletti, miközben a működtetéséhez szükséges energiafelhasználás elenyésző. E magas energiahatékonyság a készüléket értékes részévé teszi új vagy felújított házának.

Hatékony hővisszanyerés
A 90% feletti hővisszanyerésnek köszönhetően a freeAir szellőzőrendszer alkalmazásával 25-50% fűtési energiát takaríthat meg a hagyományos ablaknyitáshoz képest.

Magas energiahatékonyság
A freeAir 100 készülék különösen jó megtakarított energia – üzemi energiafelhasználás aránnyal rendelkezik, melynek köszönhetően 2014-ben passzívházak részére minősítették és A+ energiabesorolást nyert el.

Minőség – made in Germany
A freeAir készülék magas minőségére mindig számíthat. A készülék csaknem minden alkatrésze németországi gyártóktól érkezik. A végszerelés és a szerviz a weßlingi üzemünkben történik.

Nyugodt alvás

Teljesítőképességünk nagyban függ a megfelelő minőségű alvástól. A nyugalom mellett a megfelelő páratartalmú helyiségklíma is egyike azon tényezőknek, melyek megalapozzák a kellemes és pihentető alvást. A freeAir szellőzőrendszerrel tiszta, szűrt és így egészséges levegőt lélegzünk be, anélkül, hogy ablakot kellene nyitnunk.

Optimális zajcsillapítás
Élvezze a tiszta, friss levegőt lakásában a zavaró külső zajok nélkül. A freeAir szellőzőgépek hatékonyan zárják ki a külvilág felől érkező zajt, így nyugodt nappalokat és pihentető éjszakákat biztosítanak. Mindezt teljes csendben teszik.

Nyári hűtés
Élvezze a  forró nyári nap után a friss, hűvös levegőt. A freeAir 100 szellőzőrendszer két különböző mechanizmussal biztosítja, hogy nyári éjszakákon automatikusan lehűtse helyiségeit, mely biztosítja a nyugodt éjszakai alvást és a jó közérzetet reggel, a munkába induláskor. Akkor is, ha az ablakok zárva maradnak.

 

Egyedi megjelenés

Maximális hatékonyság – egyedi megjelenéssel. Győződjön meg róla, hogy milyen harmonikusan illeszkedik lakóépületébe a freeAir szellőzőrendszer! Akár kint, a homlokzaton, akár bent, a lakótérben, számos lehetőség közül választhatunk: az igényeink szerinti kialakítás lehetősége szinte korlátlan. Legyen szó akár egy kis lakás, akár egy nagy lakótér több helyiségéről, a freeAir szellőzőrendszer kevés munkával kialakítható.

Funkcionális formaterv
Komplex szabályozás – egyszerű kezelés, visszatükröződik a készülék formatervében is. A készülék egyetlen gombbal működtethető, minden mást átvesz az intelligens vezérlés.

Egyedi beltéri megjelenés
A freeAir szellőzőrendszer könnyen hozzáigazítható saját ízlésünkhöz, belsőépítészeti elvárásainkhoz. A freeAir 100 készülék előlapja alig nagyobb, mint egy A3-as lap, melynek felülete igény szerint kialakítható.

Tetszetős homlokzati megoldások
Mindegy, hogy modern, új épület vagy védett műemlék: a freeAir szellőzőrendszer feltűnés nélkül igazodik az épület architektúrájához.

Gazdaságos házépítés

Az alacsony tervezési és beépítési költségek, az elmaradó, drága tűzvédelmi kiadások és a magas energiahatékonyság garantálják, hogy a freeAir szellőzőgépbe való befektetés hamar megtérül. Intelligens nedvességmenedzsmentjével a freeAir rendszer gátolja a penészedést és ezáltal tartósan megvédi az épületszerkezetet a károsodásoktól.

Magasabb energiahatékonysági osztály
Kimagaslóan magas energiahatékonyságának köszönhetően a freeAir 100 készüléket 2014-ben passzívházak részére minősítették és A+ energiabesorolást nyert el. Ez Önnek kettő előnyt jelent: kevesebb fűtési energia  felhasználás és – esetleg – kedvezőbb megítélés a támogatások megpályázásakor.

Alacsonyabb építési költség
A freeAir szellőzőrendszer egyesíti a centralizált és a decentralizált rendszerek előnyeit: a centralizált gépekhez képest kevesebb a légcsatorna építés, míg a decentralizált készülékekkel szemben jóval kevesebb faláttörésre és szellőzőkészülékre van szükség. Társasházak építésekor megtakaríthatók a tűzvédelemmel kapcsolatos kiadások.

Automatikus légnedvesség-védelem
Túlságosan magas légnedvesség épületfizikai károkat okozhat. Ezt előzi meg a freeAir 100 készülékek beépített páramenedzsment rendszere, mely meggátolja, hogy a levegő akár túl száraz, akár túl nedves legyen. Mindezt a pillanatnyi igényeknek megfelelően, automatikusan.

Gyorsabb beépítés
A freeAir szellőzőrendszer beépítése hatékonyan, már az építés során – előregyártott beépítőkészlet segítségével – megtörténik. Az építési folyamat végeztekor a szellőzőgépet egy mozdulattal a helyére csúsztatjuk és a készülék máris üzemel.

Több kihasználható terület
A freeAir 100 szellőzőgép “szellőzőközpont a külső falban“: egyetlen készülékkel több helyiséget is szellőztethetünk úgy, hogy a teljes érzékelőtechnika a falba épített gépben van, tehát nincs szükségünk helyre a gépészeti helyiségben.

Egyszerűbb tervezés

A freeAir szellőzőrendszer részben centrális alkalmazhatósága egyesíti magában mind a centralizált, mind pedig a decentralizált szellőzők előnyeit. A centralizált szellőzőkkel ellentétben, jelentősen kevesebb légcsatornát szükséges kiépíteni, míg a decentralizált szellőzőkkel összehasonlítva, azoknál kevesebb gépre és így, kevesebb külső faláttörésre van szükségünk. További könnyítés, hogy az épületek tűzvédelme és maga az építési folyamat is egyszerűbbé válik.

Egyszerűbb tűzvédelmi tervezés
A freeAir szellőzőrendszer lakások fél-centralizált szellőztetését teszi lehetővé. Mivel a szellőzőberendezés nem lét át tűzszakasz-határokat, számos költséges tűzvédelmi intézkedés – mint a szellőzőcsatornák szakaszolása – elhagyható. Társasházak építése során így jelentős költség takarítható meg.

Kevesebb légcsatorna
A freeAir szellőzőrendszer neve egyet jelent az energiahatékonysággal és a páravédelemmel anélkül, hogy hosszú légcsatornákat kellene kiépíteni. Egy külső falba épített készülékre akár 4 helyiség is csatlakoztatható. A centralizált szellőzőgépekkel szemben, jóval kevesebb légcsatorna kiépítése válhat szükségessé. Az újonnan kifejlesztett freeAir plus átszellőztető ventilátorokkal a légcsatornák mennyiségét tovább csökkenthetjük.

Nincsenek érzékelő kábelek
A freeAir 100 és az újonnan kifejlesztett freeAir plus aktív átszellőztetők komplex érzékelőrendszere a készülékekben került elhelyezésre. Érzékelő kábelek és külső kezelőfelületek így nem szükségesek, mely egyszerűsíti nemcsak a tervezést és a beépítést, de a készülékek használatát is.

Egyszerű felújítás
A freeAir szellőzőrendszer – köszönhetően rendkívül hatékony hővisszanyerő tulajdonságainak és magas energiahatékonyságának – kitűnően alkalmas energetikai felújítások során való alkalmazásra. Mivel kevés légcsatornával és faláttöréssel kialakítható, egyszerűvé teszi a tervezést és a kivitelezést.

 

ajánlatkérés | központi telefonszám | +36 30 721-2648

esztrich padlofutes variotherm

Éljünk egészségesebben!

Megfelelő légcsere hiányában helyiségeink levegőjében káros anyagok, penész és kellemetlen szagok jelennek meg. A freeAir szellőzőrendszer segítségével mindez megelőzhető: az általunk belélegzett levegő mindig friss és tiszta marad. A rendszer vezérlése mindig az aktuális igényeknek megfelelően választja meg a szellőzőgép üzemmódját. Az intelligens páratartalom-szabályozás és a hatékony szűrőtechnika igényvezérlésének köszönhetően mindig könnyű a lélegzetvétel.

Folyamatosan magas légminőség
Egyedi vezérlése érzékelőivel gyűjti a CO2, hőmérséklet és légnedvesség adatokat és a pillanatnyi igényekhez igazítja a készülék üzemelését.

Páratartalom-menedzsment
Integrált páratartalom és hőmérséklet érzékelői folyamatosan mérik a relatív páratartalma és beállítja a szellőzést. Megakadályozza a túl száraz és túl nedves levegő kialakulását, segít a penész elleni védelemben.

Védelem a finompor és a pollen ellen
A freeAir 100 szellőzőberendezés alapesetben értékes F5 osztályú finompor-szűrővel rendelkezik, mely alapja az egészséges helyiségklímának és a jó közérzetnek.

smarthaus-blumartin-freeair-legminoseg-decentralizalt szellozo

Éljünk környezettudatosabban!

A kontrollált lakótér-szellőztetés legnagyobb előnye az ablakon át való szellőztetéssel szemben az, hogy az elhasznált és kidobandó levegő hőtartalma visszanyerhető. A freeAir szellőzőrendszer hővisszanyerési hatásfoka 90% feletti, miközben a működtetéséhez szükséges energiafelhasználás elenyésző. E magas energiahatékonyság a készüléket értékes részévé teszi új vagy felújított házának.

Hatékony hővisszanyerés
A 90% feletti hővisszanyerésnek köszönhetően a freeAir szellőzőrendszer alkalmazásával 25-50% fűtési energiát takaríthat meg.

Magas energiahatékonyság
A freeAir 100 szellőzőgépet 2014-ben passzívházak részére minősítették és A+ energiabesorolást nyert el.

Minőség – made in Germany
A készülék csaknem minden alkatrésze németországi gyártóktól érkezik. A végszerelés és a szerviz a weßlingi üzemünkben történik.

smarthaus-blumartin-freeair-nyugodt-alvas

Nyugodt alvás

Teljesítőképességünk nagyban függ a megfelelő minőségű alvástól. A nyugalom mellett a megfelelő páratartalmú helyiségklíma is egyike azon tényezőknek, melyek megalapozzák a kellemes és pihentető alvást. A freeAir szellőzőrendszerrel tiszta, szűrt és így egészséges levegőt lélegzünk be, anélkül, hogy ablakot kellene nyitnunk.

Optimális zajcsillapítás
A freeAir szellőzőgépek hatékonyan zárják ki a külvilág felől érkező zajt, így nyugodt nappalokat és pihentető éjszakákat biztosítanak. Mindezt teljes csendben teszik.

Nyári hűtés
A freeAir 100 szellőzőrendszer nyári éjszakákon automatikusan hűti helyiségeit, mely biztosítja a nyugodt éjszakai alvást és a jó közérzetet reggel, a munkába induláskor.

Smarthaus-blumartin-freeair-elolapok

Egyedi megjelenés

Maximális hatékonyság – egyedi megjelenéssel. Győződjön meg róla, hogy milyen harmonikusan illeszkedik lakóépületébe a freeAir szellőzőrendszer! Akár kint, a homlokzaton, akár bent, a lakótérben, számos lehetőség közül választhatunk: az igényeink szerinti kialakítás lehetősége szinte korlátlan. Legyen szó akár egy kis lakás, akár egy nagy lakótér több helyiségéről, a freeAir szellőzőrendszer kevés munkával kialakítható.

Funkcionális formaterv
Komplex szabályozás – egyszerű kezelés: a készülék egyetlen gombbal működtethető, minden mást átvesz az intelligens vezérlés.

Egyedi beltéri megjelenés
A freeAir szellőzőrendszer könnyen hozzáigazítható saját ízlésünkhöz, belsőépítészeti elvárásainkhoz.

Tetszetős homlokzati megoldások
A freeAir szellőzőrendszer feltűnés nélkül igazodik az épület architektúrájához

smarthaus-blumartin-freeair-tarsashaz

Gazdaságos házépítés

Az alacsony tervezési és beépítési költségek, az elmaradó, drága tűzvédelmi kiadások és a magas energiahatékonyság garantálják, hogy a freeAir szellőzőgépbe való befektetés hamar megtérül. Intelligens nedvességmenedzsmentjével a freeAir rendszer gátolja a penészedést és ezáltal tartósan megvédi az épületszerkezetet a károsodásoktól.

Magasabb energiahatékonysági osztály
A freeAir 100 készüléket 2014-ben passzívházak részére minősítették és A+ energiabesorolást nyert el. Ez kettő előnyt jelent: kevesebb fűtési energia  felhasználás és – esetleg – kedvezőbb megítélés a támogatások megpályázásakor.

Alacsonyabb építési költség
A freeAir szellőzőrendszer egyesíti a centralizált és a decentralizált rendszerek előnyeit: kevesebb a légcsatorna építés, kevesebb faláttörés és szellőzőkészülék. Társasházak építésekor megtakaríthatók a tűzvédelemmel kapcsolatos kiadások.

Automatikus légnedvesség-védelem
A freeAir 100 készülékek beépített páramenedzsment rendszere, mely meggátolja, hogy a levegő akár túl száraz, akár túl nedves legyen.

Gyorsabb beépítés
A freeAir szellőzőrendszer beépítése hatékonyan, már az építés során megtörtéhet. Az építési folyamat végeztekor a szellőzőgépet egy mozdulattal a helyére csúsztatjuk és a készülék máris üzemel.

Több kihasználható terület
A freeAir 100 szellőzőgép “szellőzőközpont a külső falban“: egyetlen készülékkel több helyiséget is szellőztethetünk úgy, hogy a teljes érzékelőtechnika a falba épített gépben van. Nem veszítünk hasznos helyet a lakóegységben.

smarthaus-blumartin-freeair-terv

Egyszerűbb tervezés

A freeAir szellőzőrendszer részben centrális alkalmazhatósága egyesíti magában mind a centralizált, mind pedig a decentralizált szellőzők előnyeit. A centralizált szellőzőkkel ellentétben, jelentősen kevesebb légcsatornát szükséges kiépíteni, míg a decentralizált szellőzőkkel összehasonlítva, azoknál kevesebb gépre és így, kevesebb külső faláttörésre van szükségünk. További könnyítés, hogy az épületek tűzvédelme és maga az építési folyamat is egyszerűbbé válik.

Egyszerűbb tűzvédelmi tervezés
Mivel a szellőzőberendezés nem lét át tűzszakasz-határokat, számos költséges tűzvédelmi intézkedés – mint a szellőzőcsatornák szakaszolása – elhagyható. Társasházak építése során így jelentős költség takarítható meg.

Kevesebb légcsatorna
A freeAir szellőzőrendszer neve egyet jelent az energiahatékonysággal és a páravédelemmel.Jóval kevesebb légcsatorna kiépítése válhat szükségessé, míg az újonnan kifejlesztett freeAir plus átszellőztető ventilátorokkal a légcsatornák mennyiségét tovább csökkenthetjük.

Nincsenek érzékelő kábelek
A freeAir 100 és az újonnan kifejlesztett freeAir plus aktív átszellőztetők komplex érzékelőrendszere a készülékekben került elhelyezésre.Ez egyszerűsíti nemcsak a tervezést és a beépítést, de a készülékek használatát is.

Egyszerű felújítás
A freeAir szellőzőrendszer kitűnően alkalmas energetikai felújítások során való alkalmazásra. Mivel kevés légcsatornával és faláttöréssel kialakítható, egyszerűvé teszi a tervezést és a kivitelezést.